divendres, 17 de maig del 2013

Una primavera estranya per a un més que estrany moment històric.


Bon dia! Avui ens hem despertat, a part de amb la notícia que l'hivern s'ha instal·lat en aquesta estranya primavera, amb les següents noticies a destacar:

Presó sota fiança de 2,5 milions per a l'expresident de Caja Madrid Miguel Blesa: el primer banquer espanyol que trepitja una cel·la en aquesta crisi. El jutge li imputa els delictes d'apropiació indeguda, administració deslleial, falsedat en document públic i delicte societari per la compra del City National Bank de Florida.Clar exemple, aquest, de que les caixes han estat un paradigma de com la classe política s'ha infiltrat en tots els sectors de la societat espanyola, determinant amb la seva nul.la formació especialitzada el pèssim resultat aconseguit. Primer banquer espanyol a trepitjar una cel·la ... ja veurem.

Una altra notícia rellevant és l'aprovació avui de la reforma educativa. El ministre Wert ha confirmat que el Consell de Ministres donarà llum verda al projecte de llei després de l'ajornament de la passada setmana. L'aprovació de la LOMCE coincideix amb el dia internacional contra l'homofòbia. A recordar que es retira la tan controvertida assignatura d'educació per a la ciutadania... el que no es comenta, sembla ser que no existeix. Segons l'Agència dels Drets Internacionals de la Unió Europea, la meitat dels homosexuals europeus s'han sentit assetjats. Increible, però cert. Igual de increïble que no s'hagi aconseguit un consens educatiu al marge del partit de torn que ens governi o des governi.

Continuem amb el escrache femení davant de la casa del ministre de justícies, en què centenars de persones han protestat per la llei de l'avortament qüestionada dins del seu mateix partit i que a ulls de molta part de la ciutadania ens retrotau a èpoques anteriors i menyscaba la capacitat de decisió de la dona dins de certs marges ja acceptats. Una jornada de mobilitzacions que, per cert, ha acabat amb dos detinguts.

I per acabar tan agradable despertar matutí, ens diu Donya Leticia durant la inauguració del VIII Seminari Internacional de Llengua i Periodisme, que està "segura que la crisi té el seu propi llenguatge i que la seva utilització també pot ser intencionada". "No és el mateix dir ajudes que rescat, recessió per creixement negatiu o reestructuració en comptes de retallades", ha explicat.

I dic jo ... ¿I si comencem a dir les coses pel seu nom i ens deixem de tonteries? 

Sempre s'ha dit ... estem com el temps. Una primavera estranya per a un més que estrany moment històric digne de no ser recordat més que per aprendre dels errors ... o som dels que entropessem sempre amb la mateixa pedra?

Malgrat tot, bon cap de setmana!

6 comentaris:

  1. Lo de Gallardón no m'ho acabe. Deixant de banda tota la controvèrsia al voltant del avortament, dir lo que sempre dic: Estàs en contra d'aquesta pràctica? Bé, em sembla que tens tot el dret de pensar així. Però, abans de oposar-te, firma un paper com a què en cas de que tingues que fer la vista gorda (quand es tracte d'un familiar proper), llavors la mitat del teu patrimoni, per als pobrets. A veure quants recolzarien la nova llei?
    Perquè, deu n'hi do: no no no, però sí, sí, sí...

    ResponElimina
    Respostes
    1. No mesurar les coses pel mateix raser és molt típic Antonio. Uns tenen la possibilitat (i fan el que més els convé) i altres no (i es veu coartada la seva possibilitat de decidir).Per cert ... per polític no serveixes ... t'ho dic amb afecte, ja saps ... ;-)

      Elimina
  2. Avui ... que dia ....hi ha per a tots els colors .... per a la banca gràcies a Déu,ja veurem que diu Mariola
    Per als estudiants, malauradament
    Per als homosexuals,increïblement a estes altures del segle
    Per a la dona,sentint com a dona, sense paraules
    I finalment per a la ben instaurada al nostre país, anomenada crisi, les paraules canviaran però el significat final ahi esta.
    No se salva ningú ...aixi dons, no puc per més que sentir-me, com el temps d'avui ... ja que també és notícia.
    FORA DE LLOC.
    Hauria de fer sol i bones temperatures....i mireu que temps fa Dons això com el temps, fora de lloc, i el pitjor és que no estem aprenent ... anem a ensopegar una i altra vegada.
    Ens diuen que hem de ser positius. . però com?
    Tens raó Mariola comencem a dir les coses pel seu nom....
    dintre de la meva més absoluta ignorància ... això no ho arregla ni déu, que és DIU.

    ResponElimina
    Respostes
    1. La naturalesa m'ha donat un gen positiu innat que estic disposada a compartir amb una canya davant;-). Quan escric, en canvi ... surt el meu altre jo ... els dos són i estan i un compensa l'altre ... encara sort!

      Elimina
  3. I el pitjor de tot, és que ja venim d'un hivern, i d'una tardor, i d'un estiu i de l'altre, l'altre, l'altre... Malauradament cada dia ens despertem -o desperten?- amb notícies horribles o gens positives. Però certament, i encara que sigui massa lentament i amb entrebancs com diu un amic...'la tortuga es mou'. S'ha donat un primer pas, però la ciutadania crítica encara té molt camí a recórrer. (...).
    Després, dins de la crítica ineludible, hi ha el veure el got mig buit o mig ple. Per exemple: és el primer cop que s'empresona a un banquer, ja era hora !!!. Però: per ell la finaceta que li han posat...ridícula, una propineta: demà ja estarà al carrer amb la seva opulència i solemnitatb de vell ric grandiloqüent. (...).
    Aquí m'aturo.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Estic d'acord Fidel (ha de ser el gen positiu innat que li comantaba a Mayte), alguna cosa es mou i es mou en bona direcció ... Això era impossible a principi de la crisi on tothom semblava tenir por i on els mitjans de comunicació estaven gairebé tots al servei dels seus pagans. Tinc la teoria que per sort, hi ha molta gent que ha pogut aprofitar una educació pública i s'ha situat en nivells en què ja es pot fer. I sembla ser, que fan. A poc a poc...

      Elimina