dissabte, 4 de maig del 2013

Domingo Forner Arnau, la llibertat del traç.



Ahir tarda a la sala "Sebastià Miralles" de la Fundació Caixa Vinaròs vam assistir a la inauguració de l'exposició "Pintures" de Domingo Forner Arnau, llicenciat en Belles Arts per la Facultat de Belles Arts de Sant Carles, Universitat Politècnica de València.

Títol molt adequat per a uns traços contundents i lliures, alhora que coherents en la seva forma i color. El mateix artista, explicava que no realitza un esbós de les seves obres sinó que aquestes sorgeixen lliurement sent el traç, el que el porta i determina, en certa manera, quan l'obra està acabada.

Ho expressa molt bé Jaume Chornet Roig, Vicedegà d'aquesta Facultat i amic de Domingo: "si hem de buscar un element fil conductor ineludible en la pintura de Domingo Forner, i al marge de l'evidència colorista, és precisament el que l'artista intentarà amagar en moltes ocasions. Em refereixo a l'arquitectura dels quadres, a aquest suport estructural que com en els edificis queda relegat a un aspecte merament funcional, però no per això menys important, sinó més aviat al contrari, edificació sense la qual l'explosió emotiva i desbordant del color es cauria com un castell de cartes. És en aquesta geometria encoberta, suport racional a la dualitat que representa cada obra, en la qual l'artista es debat amb esquizofrènica acció, i ho fa, amb dos llenguatges en ple trànsit de procés, camí incert aquest, en què el mateix artista planifica el camí cap a enlloc o cap a totes. Mentre a cada pinzellada, cada taca de color convida a la següent en un recorregut que encara està per escriure. "

L'exposició romandrà oberta fins al 15 de juny.


(mariola nos)











4 comentaris:

  1. Encara que aquí no surt el comentari l'he rebut per correu electrònic, així que moltes gràcies!

    ResponElimina
  2. Soc la Mayte Caballé, i com et vaig comentar encara no estic massa feta a lo que és el blog, així que t'he enviat dos comentaris, sense saber com... jaja... un anònim i l'altre amb Dagor Settan que és el meu seudònim. A partir d'ara ja tinc perfil i els comentaris t'arribaran correctament, gràcies a una amiga meva. Bessets Mariola.

    ResponElimina
  3. Hola Mayte! Encantada amb la participació. Veig que les dues anem trobant el camí. :-)

    ResponElimina