dissabte, 20 de juliol del 2013

Recital de poesia a Obreda.


El passat divendres 19 de juliol i dins dels actes culturals organitzats per l'ajuntament de Vinaròs per "A la llum de la lluna", a la llibreria Obreda de Vinaròs (regentada per l'amic Rafael Garrit) es va organitzar un petit recital de poesia.
Entre amants del gènere i amics, Adrià Garcia, poeta de Benicarló, va llegir del seu poemari Dues o tres coses que mai no sé d'ella, "Parts de mi" i "Pedres". I un poema inèdit “Solitud” que com tots els seus desborden sentiment i frescor. Poesia jove la del jove poeta Adrià, poesia en la que vos recomano aturar-vos perquè és una aposta segura. Adrià no va dubtar un moment en acceptar la invitació al recital. Gràcies. Amparo Chaler (tècnica de cultura) va escollir al poeta valencià assassinat a Barcelona, Salvador Iborra:"El cossos oblidats".  A mi, se me van entelar els ulls. Respecte al meu debut amb la lectura d'alguns poemes d'aquest bloc (en parella de dos per la temàtica: "Des-amant" i "Perduda por", "Paraula Perduda" i "Dignitat", "Aroma" i "Absent" i "Tragèdia grega actual" en solitari) no va ser tan difícil com pensava ... és el que té estar entre amics, que et veus abrigada. Molta emoció, això si, i uns pocs nervis (que sembla mentida...).Va finalitzar el recital el poeta Tomàs Camacho (establert a Alcanar) que va fer gala de la seva veterania i bon fer recitant alguns dels seus poemes: "Virtut pessoana", de Tons i temps (1999); "De rius i lletres" (fragment final), d’Àngels a terra (2001); "Cinco poe+", de La decisión de naufragar (2001); (antologia de la Tertúlia de Poesia Mediona 15, de Tarragona); "Thingstätte", de Quadern d’Heidelberg (inèdit) i "Elogio del plagio" (inèdit).Tomàs no només escriu bé, recita a l'alçada dels seus versos, cal dir-ho: enorme Tomàs. Va captivar el públic. 

Petit  acte de petites persones en un  petit lloc i amb grans amics entestats a recordar que la cultura és el motor d'aquest, el nostre petit món. Un món fràgil…cal recordar-ho.

El meu agraïment a tots els que hi van ser i especialment als seguidors d'aquest bloc, que ja és definitivament vostre. 

I a Ruben Cervera, excompany de treball  i sobretot amic, al qual devem el vídeo que podeu veure. I a Dolors Cervera, que no és germana de Ruben (casualitat) i que no és fotògrafa professional però ho sembla. Moltes, moltes gràcies!

Pels que vàreu  estar i per als que haguéssiu volgut estar i no us va ser possible ... aquesta crònica dedicada.

Gràcies.

(mariola nos 2013)


Vídeo: Ruben Cervera Sorlí

CLICA PER VEURE'L


Fotos: Dolors Cervera Roda


La llibreria
Rafael Garrit i amics
Helena, Enric, Mayte i Pilar
Moments previs.
Amparo Chaler, Mariola Nos  i Adrià Garcia.
Tomàs, Amparo, Mariola i Adrià.
Adrià Garcia.


Tomàs Camacho i Amparo Chaler
Amants de la poesia
Mariola 
Tomàs Camacho.
De Tomàs Camacho
Ruben Cervera.

Mariola Nos



Carmen, que també sap recitar ...



La meva amiga Roser
Poetes imparables del segle XXI


Mariola Nos 

Tomàs Camacho




 I Dolors Cervera,
que com sol passar no tenia foto
però li he trobat una estupenda.





8 comentaris:

  1. He xalat!!! Gràcies per compartir en natros

    ResponElimina
    Respostes
    1. De res Gemma! Un plaer i gràcies per la visita.

      Abraçada.

      Elimina
    2. Una crònica excel.lent per a un recital inolvidable. Enhorabona Mariola!

      Elimina
    3. Moltes gràcies Manel! També nosaltres ho hem viscut així ...

      Abraçada!

      Elimina
  2. Gràcies a tu per compartir amb tots nosaltres ... els teus fills creatius, que en definitiva són els teus poemes .... els teus sentiments, , els teus patiments i les teves inquietuds. Saps que jo ja les coneixia, però com t'he dit abans canvia molt de viva veu, de la poetessa, li dónes tota la seva força.
    És la primera vegada que assisteixo a un acte d'aquesta índole, i tu és la primera que recites els teus poemes en públic ... som primerenques les dues. A mi m'ha agradat molt la meva primera vegada, i et puc assegurar que tu m'has fet sentir les teves emocions, recitant els teus poemes ... jo repetiré i espero que tu també, moltes vegades. Adrià, estava molt nerviós però la seva poesia em sembla propera, plana, a peu de terra .. puc entendre el que diu, amb paraules del carrer. I Tomas fantàstic, transmet amb tot, amb gestos,amb el cos, amb paraules, amb to de veu, amb sentiment ... amb la música que ens va recitar ....en l'últim poema ... doncs això una tarda fantàstica entre amics.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Compartir és arribar ... no es pot demanar més amb lectors i espectadors com tu.
      I no et tallis, tots tenim la nostra manera de comunicar ... si necessites moltes paraules, les dius... el cas és no cremar-te no?

      Molts petons!

      Elimina
  3. Felicitacions. no vaig pugue anar, com es obvi, pero simplement te vull donar la enhorabona, perque actes com aquest transmeten al public general la importancia de la poesía en la nostra vida. . La gran desconeguda de les arts i no per aixó la menys important. Malgrat que valoro i gaudeixo de qualsevol manifestació d'art , tinc que reconeixe que es el que menys consumía i no es falta d'estima per la poesía Tot lo contrari..He llegit poesía en un temps Este bloc em serveix per disfrutar ....i retrovar-me amb aquest art. Gracies Mariola. Una abraçada. ( s)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si alguna vegada em qüestiono per què aquest bloc ... tornaré a llegir les teves paraules.

      Mil gràcies i a veure si a la propera pot ser.

      Abraçada gran!

      Elimina