divendres, 29 de novembre del 2013

Castor, la bombolla sísmica.


El meu amic Franscesc  Gil, cap de Edicions Saldonar em va parlar fa un parell de mesos d'un projecte que tenia entre mans. Ahir em vaig prendre un cafè amb ell i avui, a banda de explicar-vos de que tracta aquest projecte, vaig a participar en la campanya de micromecenatge que ha començat perquè la investigació sobre el que s'anomena ja "El cas Castor" vegi la llum. D'aquesta manera no només contribuiré a que la investigació sigui possible, sinó que tindré assegurat el meu llibre. I perquè mullar-me? Perquè vull saber la veritat i aquesta em sembla una molt bona manera.

Edicions Saldonar i el Grup de Periodistes Ramon Barnils volen fer possible aquest treball d’investigació que se concretarà en la publicació  el mes de febrer del llibre Castor: la bombolla sísmica.  

Per respondre els interrogants que envolten l’anomenat «cas Castor», el periodista Jordi Marsal, membre del Grup de Periodistes Ramon Barnils i corresponsal de l’Agència Catalana de Notícies, està treballant recopilant la documentació i la informació que s’ha generat els últims anys, i la que encara es genera per posar-la damunt de la taula perquè tots puguem lligar caps. 

Els àmbits en què el periodista està treballant són diversos, i sembla que, un cop publicat el llibre sabrem tot el que potser hauríem hagut de saber fa temps. Ens donaran a conèixer amb tots els detalls l’entramat empresarial que fa costat al projecte (començant pel paper capdavanter de Florentino Pérez), ens contaran si el govern espanyol i els promotors van ignorar conscientment la potencialitat sísmica de la zona, reconstruiran què va passar el dia que els terratrèmols van qüestionar tot el Castor, interrogaran sobre les mancances legals i administratives del projecte i el paper erràtic i interessat dels partits polítics... I s’ analitzarà la resposta ciutadana i les alternatives de futur que s’obren a partir d’ara.

Ho deixo a les seves mans i espero que Castor: la bombolla sísmica, sigui una realitat que no defraudi. Pel dret a saber.


Vídeo promocional el.laborat desinteressadament per Pepet i Marieta. 
http://www.youtube.com/watch?v=2rvynQeWFX8

Tot suma. Col.laboració micromecenatge.

2 comentaris: