dissabte, 10 d’agost del 2013

Román Doménech, el traç com a impuls o l'instint contraposat a la raó.


Ahir l'artista Román Doménech va inaugurar al MUCBE de Benicarló una exposició individual de les seves noves obres. Acompanyat per la regidora de cultura Nieves Eugenio i Lorena Luján, directora del museu i acompanyat per nombrosos amics, vam poder veure un Román aparentment tranquil.

Tranquil•litat que contrasta amb el que ens explica la seva obra. Una obra que com ell mateix defineix és impulsiva. "La vida ja està prou pautada, ara em deixo portar. Aquest és el meu espai, i si no puc fer-ho ni en ell millor no fer res. Ja no penso, només faig ...

Efectivament, l'obra de Román és, cada vegada més a manera de Leibniz, l'instint contraposat a la raó. La plasmació d'una realitat primària, reflexiva i intuïtiva, despullada d'anàlisi i a priori, de raó. En definitiva és l'instint el que uneix i dóna coherència a una obra caracteritzada pel traç gestual, la cromàtica i l'expressió verbal a manera molt breu i alhora molt sonora.

Ahir, vam tenir una petita xerrada com tantes altres des que ens coneixem i li vaig poder donar la meva enhorabona a Román, ara ho faig en públic. La teva obra ha crescut Román, i tu amb ella.
Una cita, per tant, obligada a aquesta exposició que romandrà oberta fins al 22 de setembre al MUCBE de Benicarló.

Sobre l’artista.

Román Doménech, com la majoria d'artistes no viu d'art, l'art el fa viure a ell.

Nascut a Benicarló el 1964, Román va estudiar a l'Escola d'Art i Disseny d'Amposta. Des de 1998, ha realitzat diverses exposicions tant individuals com col • lectives en diverses ciutats com Benicarló, Vinaròs, Castelló, Lleida, Barcelona, Madrid .. i també en altres països com Alemanya o Itàlia.
Román Doménech, ha rebut diversos premis i mencions honorífiques en diferents certàmens de pintura, com el 1r Premi de la XXXIII Biennal de Pintura Ciutat de Benicarló i el 2n Premi del XXV Certamen de Pintura de Vinaròs.


Text i Fotos: Mariola Nos


Román Doménech


Nieves Eugenio i Román Doménech










8 comentaris:

  1. Una bona exposició i una bona entrada al blog! felicitats!

    ResponElimina
  2. Quin goig llegir-te... aprendre... i tenir-te d'amiga de xarxa virtual...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sóc jo la que aprèn Antoni i la que gaudeix llegint a escriptors com tu que em són propers gràcies a la virtualitat.

      Una abraçada!

      Elimina
  3. Fantàstica exposició i meravelloses iniciatives totes les que relates a este blog. Abraçada.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies a tu per les visites Jordi!

      Un plaer compartir.

      L'abraçada va de tronada.

      Elimina
  4. Mariola, saps que a Roman, el conec des que érem jovenets ...els seus pares són de Sant Jordi, i mes a mes, el veig moltes vegades quan ve a veure el seu amic Jose Luis (FERR), que té el taller davant mateix de casa meva, fins i tot veig en primícia alguna de les seves obres, quando les estan creant ..... la ultima fa un mes, més o menys
    M'alegro que tu ens parlis avui d'ell, i saber les teves impressions ... com sempre gràcies, i molt contenta de conèixer a l'artista.

    ResponElimina