dimecres, 26 de febrer del 2014

UN POEMA PER A UN QUADRE. PRÒXIMA INAUGURACIÓ DE LA PINTORA ISABEL SERRANO A VINARÒS.La pintora Isabel Serrano em fa arribar una de les seues obres per a la propera exposició i em pregunta... Podràs fer un poema? En eixe moment jo desconeixia el títol del quadre, així que vaig bussejar en ell i vaig començar a escriure. Vaig fer i vaig refer, com sempre... Quan el poema va estar tancat li vaig enviar un missatge a Isabel. Títol del quadre? Absència, em va respondre.
Em va semblar curiós com la dialèctica entre l'obertura del quadre(objecte artístic) de Isabel i la meua experiència estètica personal coincidien en un punt essencial: l'absència com a part consubstancial de l'existir.


És el que té l'art pel fet mateix de ser art...la creació i l'experiència estètica constitueixen un circuit inseparable.
Absència
POEMA

Arribes tard  (a viure)

I  no recordes 
haver caminat
la vida
ni pronunciat el nom 
en va
del que t’estima 

Que ja no és 
ell ni tu
però  ho sembla

Com quasi tots
en aquest temps
incertament
regalat
d’ombres eternes 
i llums breus

a l’inrevés
segons la sort
del joc
atzarós 
de l’existir 
fugisserament etern
que mai és
completament
redó
com el món
vist
des de la llunyania
lluna
sinó pla 
a peu 
terrenal

(mariola nos. Febrer 2014)
EXPOSICIÓ

Isabel Serrano inaugura l'exposició "Des del fons de l'ànima" el dia 7 de març a les sis de la vesprada en la Biblioteca Municipal de Vinaròs. L'exposició romandrà oberta fins al dia 23 de març. S'inclou dins dels actes del dia de la dona.


Currículum d'Isabel Serrano

La pintora i escultora Isabel Serrano neix a Sant Vicenç de Montalt (Barcelona) en 1955.
Cursa estudis d'Arts Aplicades i Oficis Artístics a l'Escola Pau Gargallo. Realitza posteriorment estudis d'escultura i arts decoratives. Imparteix classes d'arts plàstiques en diferents escoles i tallers. Ha realitzat diversos murals i escultures. Ha decorat diversos hotels amb els seus quadres.

Col•labora en diferents revistes i setmanaris relacionats amb l'art.

Les seves obres es poden trobar en diferents entitats públiques i col•leccions privades.

Medalla concedida per l'Ajuntament de Benicarló a Instal•lacions Artístiques. Associació d'Arts Plàstiques. O.A. de C. Benicarló, Abril 1996.

12 comentaris:

 1. sovint tenim la sensació d'arribar tard, però encara que siga als finals cal intentar arribar

  ResponElimina
  Respostes
  1. Cert Xelo ... però el pas del temps teixeix aquesta sensació en el temps.

   Forta abraçada.

   Elimina
 2. Fantàstic poema ,que no desmereix el quadre
  Felicitats Mariola i Isabel

  ResponElimina
 3. Llegits en públic, tindran molta força, aquests versos, la mateixa empenta, crec jo, que tenen cadascun dels teu mots quan miren el quadre de la Isabel i l'acompanyen aquella absència.

  ResponElimina
  Respostes
  1. i l'acompanyen amb aquella absència.

   Elimina
  2. Seria bonic compartir recital de poemes...no Jordi?

   Un intercanvi del qual sortiria guanyant jo. _)

   Abraçada!

   Elimina
 4. Combinat amb l´art pictòric i musicalitzá els teus poèmes, que ja tenen per si una reconfortant melodia, sería lo màxim..Genial poèma com sempre. La vida i el temps están barallats, temps per oblidá , temps per gaudir, temps per arribar a qualsevol lloc que desitjes.( no fisic sino espiritual ), temps , temps al temps. Pero lo més important es anar vivint mentres el temps va caminant al nostre costat com algo passat i futur. (S) BESETS

  ResponElimina
 5. Perspectiva, angle, punt de vista, el tot en la mirada de l'U "l'inrevés segons la sort del joc atzarós" que el pas del temps omple de sensacions exòtiques. Bell poema ple de música.

  Des de El Far, abraçades!

  ResponElimina
 6. Dues branques de l'Art en comunió de sentiments. Enhorabona a totes dues Artistes

  ResponElimina