dilluns, 24 de juny del 2013

JOSÉ CÓRDOBA y les seues “BURBUJAS DE UNIDAD”


Avui, a la Sala d'exposicions de la Fundació Caixa Vinaròs s'ha inaugurat l'exposició "Burbujas de Unidad" de José Córdoba, referent de l'art a la nostra ciutat tal com ha afirmat Manuel Molinos, President de la Fundació.

José Córdoba m'ha comentat que està en un moment de la seva vida en què no persegueix la reivindicació ... no em queden forces, ha dit. Però no és cert, Pepe, com li diuen els seus amics, reivindica el gust per l'art en una experiència estètica i vital que no només relaciona la visió tant exterior com interior de la seva percepció individual del món, sinó que a més ens l'entrega en el que ell anomena "bombolles d'harmonia" deixant que nosaltres actualitzem, encara més si cap, la seva expressió. Com ell mateix ha conclòs en la seva magnífica exposició (que evidencia els seus coneixements i anys de docència), les obres no estan signades perquè no són només seves ... pertanyen tots els que conformen les bombolles de harmonia, el seu jo (m'atreveixo a afegir) i a nosaltres també en la nostra personal experiència estètica.

Vuit són les obres d'art-bombolles-yo que han transcendit les parets de la sala d'exposicions de la "Membrillera" per crear acompanyades per poemes de, en paraules del mateix Córdoba, la poeta de Vinaròs Encarna Fontanet, horitzons d'il•lusió amb què somia l'autor i ara també l'espectador, interactuant de la mateixa manera que elles ho fan entre si mateixes.
Construcció, doncs, de noves realitats.

Gràcies a José Cordoba.


(Text i fotos: Mariola Nos)
L'exposició romandrà oberta a la Sala d'Exposicions de la Fundació Caixa Vinaròs fins al 30 d'agost.
C / Socors, 64
Visites de dimarts a dissabte de 17:30-20:30. Festius tancat.

Per conèixer més de prop l'autor: 

http://jacordoba.blogspot.com.es/




José Córdoba i Manuel Molinos








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada